Brzeće,24.01.2021. U kasnim popodnevnim časovima 22. januara 2021. godine spasioci Gorske službe spasavanja Srbije dobili su poziv od bordera koji se izgubio na Kopaoniku. Oni su alarmirali policiju na Kopaoniku i redarsku službu Skijališta Srbije i krenuli su u potragu.
Istovremeno je obaveštena i policija u Brusu koja je alarmirala Vatrogasno spasilačku jedinicu Brus i spasilačku službu Crvenog krsta Brus koji su takođe krenuli u potragu a pridružili su im se i pojedini meštani sela Brzeće. Posle 9 sati pretrage border je pronađen u blizini vodopada Jelovarnik, nepovređen.

„Na poziv Policijske stanice Brus, Crveni krst Brus je angažovan u pretrazi izgubljenog skijaša. Poziv je upućen u 19:00 časova, a naša ekipa je već u 20:00 časova izašla na teren u Brzeće sa četiri spasioca. Nakon dvočasovne akcije pretrage, a sve u saradnji sa Gorskom službom spasavanja Srbije, Vatrogasno spasilačkom jedinicom Brus, službom JP Skijališta Srbije, Policijskom stanicom Brus i meštanima Brzeća, lice je pronađeno nepovređeno i bezbedno prevezeno na Kopaonik.“ – rekao je Saša Tomić, sekretar Crvenog krsta Brus koji je učestvovao u potrazi.

U slučaju da vam je potrebna pomoć spasioca GSS Srbije u Brzeću ili na Kopaoniku možete pozvati  +381 63 466 466