Brzeće,12.04.2021. Brzeće će na predstojećem Državnom prvenstvu Srbije u skijanju, koje se održava na Kopaoniku od 13. do 18. aprila, imati svoju predstavnicu ali i favorita za pobedničko postolje – Dašu Dobrodolac.

Daša Dobrodolac je rođena u Brzeću i vozi za ski klub RTANj iz Beograda. Prvi put je stala na skije kada je imala tri godine a prvo takmičenje je imala sa šest godina. Sve je ozbiljnije krenulo u njenoj devetoj godini života kada je počela da skija za Ski klub „RTANj“ i otišla na prve pripreme van zemlje. U proteklom periodu osvajala je mnogobrojne trke kako u slalomu tako i veleslalomu.

Na predstojećem takmičenju Daša će nastupati u trkama od 15. do 18. aprila u disciplinama slalom i veleslalom.
I pored nepovoljnih uslova za pripreme i takmičenja u prethodnom periodu usled epidemiološke situacije u zemljama regiona ali i Evrope Daša je pripreme obavila uglavnom na Kopaoniku. Nedavno je učestvovala na takmičenju u ski centru „Kolašin 1600“, u Crnoj Gori, gde je ostvarila dobre rezultate uprkos jakoj konkurenciji jer su učestvovale ekipe iz: Turske, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine…

Na Državnom prvenstvu Srbije koje se održava na Kopaoniku od 13. do 18. aprila Daša Dobrodolac će voziti trke:
15. aprila – FIS Prvenstvo Srbije Slalom (U18, U21, Seniori)
16. aprila – FIS Prvenstvo Srbije Veleslalom (U18, U21, Seniori)
17. aprila – FIS Juniorsko Prvenstvo Srbije Veleslalom (U18, U21, Seniori)
18. aprila – FIS Juniorsko Prvenstvo Srbije Slalom (U18, U21, Seniori)

Nadamo se da će Daša opravdati očekivanja svih svojih navijača, a posebno onih iz Brzeća, i uspeti da se popne na pobedničko postolje uz želju da se okiti zlatnom medaljom.
TKM