Brzeće,16.04.2021. Brzeće ima svoju šampionku u alpskom skijanju Dašu Dobrodolac koja je danas osvojila zlatnu medalju u veleslalomu na Državnom prvenstvu Srbije 2021 u kategoriji U-18 (kadeti).

Prvo mesto na današnjoj trci u veleslalomu, koja je vožena na ski stazi Crna Duboka na Kopaoniku, osvojila je Daša Dobrodolac (RTANj), drugo Isidora Blagojević (BSK) i treće mesto Milica Maksimović (SK Niš).

Takođe, Daša je danas na FIS Eurobalkan Kupu osvojila 11. mesto što je odličan uspeh za ovu mladu skijašicu iz Brzeća jer je konkurencija bila izuzetna uz učešće takmičarki iz 16 zemalja (Slovenija, Hrvatska, Rumunija, Slovačka, Turska, Mađarksa, Grčka, Srbija…)

Na FIS Eurobalkan Kupu prvo mesto je osvojila Andrea Komšić (Hrvatska), drugo mesto Nevena Ignjatović (Srbija) i treće mesto Tomšić Nika (Slovenija). Učestvovale su devojke iz ukupno 16 zemalja.

Naredna dva dana na Kopaoniku se održava FIS Juniorsko Prvenstvo Srbije a Daša Dobrodolac nastupa 17. i 18. aprila u disciplinama slalom i veleslalom:

17. aprila – FIS Juniorsko Prvenstvo Srbije Veleslalom (U18, U21, Seniori)
18. aprila – FIS Juniorsko Prvenstvo Srbije Slalom (U18, U21, Seniori)

U narednim takmičarskim danima očekujemo da Daša ponovi uspeh sa današnje trke za kadetkinje i obraduje svoje navijače, a posebno svoje Brzećane.
TKM