Hotel Junior u Brzeću ima dugu tradiciju smeštaja i priprema sportskih ekipa, poput košarkaša, rukometaša, fudbalera, odbojkaša, tenisera  i odlično je mesto za  pripreme svih sportskih selekcija. Nadmorska visina od 1100m, blizina Kopaonik kao i klimatski uslovi veoma prijaju sportistima kako bi se što bolje pripremili za vrhunske rezultate.

Poslednjih godina menadžment hotela „Junior“ u Brzeću, opredelivši se za razvoj sportskog turizma,  stvara uslove da zaokruži svoju sportsko-turističku ponudu  pa je sve više sportskih ekipa ali i gostiju koji ovde dolaze na pripreme, sportske igre, rekreaciju… što je dokaz da je hotel Junior  jedan ozbiljan i kvalitetan centar za pripeme sportista i budućih šampiona.

„Dobri uslovi za pripreme su garant uspeha, što potvrđuju rezultati ekipa koje su boravile kod nas, tako da je njihov uspeh i naš uspeh. Pored ekipa iz svih delova Srbije na pripreme u Brzeće dolaze ekipe i iz inostranstva.
Blizina sportskih terena omogućava sportistima sve uslove u kreiranju fizičke forme za postizanje odličnih rezultata.  Takođe za sportiste i rekreativce u ponudi imamo i staze za pešačenje i trčanje u prirodi kao i vožnju bicikla. Nedavno je kompletiran veći deo sportskih objekata u cilju još bolje ponude za pripreme sportista svih selekcija, kako domaćih tako i stranih ekipa, kao i boravka ostalih gostiju u našem objektu.“ – rekli su u menadžment timu hotela „Junior“.

Osim što su na pripremama seniorske ekipe iz zemlje i regiona, u okviru kompleksa hotela Junior, organizovani su i kampovi za mlade sportiste.

Hotelski kompleks Junior u Brzeću nudi veliki broj spotskih sadržaja: 4 multifunkcionalna akrilna terena za tenis, košarku i odbojku, 1 teren za rukomet, 4 fudbalska terena – 1 sa prirodnom travom i 3 sa veštačkom kao i moderna teretana i hala za sportove na parteru 20 x 10 m za pripreme gimnastičara i plesača.
U ponudi je i otvoreni park za decu “Djura park”, a u zimskim mesecima i ski staza dužine 400 m opremljena za noćno skijanje kao i snow tubing staza.
Od unutrašnjih sadržaja, gostima su na raspolaganju lobi bar sa kaminom, pansionski restoran (kapaciteta 300 mesta), VIP restoran sala (kapaciteta 90 mesta), a la cart restoran “Kitchen&bar”, mini spa centar (2 djakuzija, sauna, relaksacioni bazen), teretana, dečije igraonice, mini market, menjačnica, sale za sastanke (kapaciteta 50 i 70 mesta), kongresna sala (kapaciteta 180 mesta).

Imajući u vidu raznolikost sadržaja, hotel zadovoljava potrebe najrazličitijih i najzahtevnijih grupa gostiju, ali je prvenstveno namenjen porodicama sa malom decom, sportistima i poslovnim ljudima (seminari, team building).

Junior Brzeće nije samo hotel, to je destinacija i mesto pripreme sportista i budućih šampiona.