Nova ski sezona na Kopaoniku počeće tradicionalnim Ski openingom koji je najavljen za period od 03. do 06. decembra 2020. godine.  Uz brojne novine, predstojeća zimska sezona na Kopaoniku ispuniće očekivanja svih posetilaca i ljubitelja sportova na snegu.

„Ono što će posebno obradovati skijaše jesu čak tri nove staze na kojima će uživati, a ubrzano se radi na izgradnji gondole Brzeće – Mali Karaman koja predstavlja najznačajniji projekat za srpski turizam. I pored velikih investicionih ulaganja u skijašku infrastrukturu, izgradnju gondola, proširenja broja ski staza i novog sistema za kontrolu, Skijališta Srbije ove sezone neće menjati cene ski karata. Tu su i brojni popusti koji će se odobravati u pretprodaji, ali i tokom same ski sezone. Skijašima i borderima obezbeđena je mogućnost da online, potpuno beskontaktno na brz i jednostavan način, dođu do svoje ski karte i uživaju tokom cele zimske sezone na Kopaoniku. Pored toga, omogućeno je i beskontaktno preuzimanje ski karata putem pickup box-ova koji će se nalaziti u ski centrima, ali i u Beogradu. Kopaonik je iz godine u godinu sve atraktivnija destinacija domaćim i stranim turistima, o čemu govori prošlogodišnji rekord, kada je tokom zimskih meseci svakodnevno zabeležno između šest i sedam hiljada skijaša na stazama. Ovaj podatak govori u prilog atraktivnosti i razvoju destinacije, zbog čega se Kopaonik može naći rame uz rame sa skijalištima u Evropiˮ, rekao je povodom otvaranja sezone Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije.

Pretprodaja ski karata putem web shopa kreće 15. novembra kada će svi zainteresovani moći da kupe karte sa popustom od 15 posto. Pretprodaja sa ovim popustom će trajati do 30. novembra, nakon čega kreće popust koji su Skijališta Srbije nekada davala u terminima kada se održava sajam Expo zim. Nastavak “sajamskog” popusta od 10 posto kreće od 1. do 10. decembra.
Posle ovog perioda skijaši će imati prilike da samo putem web shopa do kraja sezone kupuju karte sa popustom od 5 posto.