Brzeće 26.07.2021. Proteklog vikenda održana je brdska auto trka “Brus Brzeće 2021” na stazi Đerekare – Mramor u organizaciji Sportskog auto karting saveza Srbije, prenosi portal Plumrace.com.

Posle dve vožnje u generalnom plasmanu slavio je Uroš Brkić ispred drugoplasiranog Momira Subotića, i trećeplasiranog Alekse Radojkovića.

Prepodnevni deo dana bio je znaku tehničkog i verifikacije, koji je prošlo 36 takmičara, a posle toga treninga kako bi se pojedinici upoznali sa stazom, ali i oni koji je već poznaju da bi obnovili putanje i repere za kočenje, odnosno pravovremenu promenu stepena prenosa. Na prvom treningu najbolje vreme ostvario je Uroš Brkić, a na drugom najbolji je bio Momir Subotić.

U klasi 1 najbrži u obe vožnje bio je Nikola Mišić u konkurenciji 14 takmičara. Petar Miloradović još jednom je bio bez premca u klasi Hibrid i tako se za korak približio još jednoj tituli šampiona, koja vodi ka Zlatnoj kacigi. U klasi 3 nije bilo ni jednog takmičara.

Klasu 4 obeležili su Dragan Lukić i Dejan Vukić. Lukić je bio brži u prvoj, a Vukić u drugoj vožnji da bi u zbiru prvo mesto pripalo Vukiću. Miloš Stevanović slavio je u klasi 5 ispred Dragana Gagija Filipovića. Mario Zahirović bio je jedini ujedno i najbrži u klasi 6. Dejan Dženinks Ilić je rutinski slavio u klasi 7. Uroš Brkić bio je najbrži u klasi 8, a u klasi 9 nije bilo takmičara. Momir Subotić sa izuzetno atraktivnom takmičarskom spravom slavio je u klasi 11.

Plasmani:
Generalni: 1. U. Brkić, 2. M. Subotić, 3. A. Radojković
Klasa 1: 1. N. Mišić, 2. M. Nikolić, 3. M. Mitić
Klasa 1 juniori: 1. 1. N. Mišić, 2. M. Nikolić, 3. Mi. Nikolić
Klasa 2: 1. P. Miloradović, 2. M. Mirković. 3. P. Jovanović
Klasa 4: 1. D. Vukić, 2. D. Lukić, 3. S. Hrkić
Klasa 5: 1. M. Stevanović, 2. D. Filipović, 3. B. Gajić
Klasa 6: 1. M. Zahirović
Klasa 7. 1. D. Ilić, 2. Ž. Milić
Klasa 8: 1. U. Brkić, 2. A. Radojković, 3. D. Balačikić
Klasa 11: 1. M. Subotić, 2. E. Ujkanović

izvor:plumrace.com