U Brzeću će danas, 08. septembra 2023. godine, biti otvorena izložba slika nastalih tokom umetničke kolonije Thrive 2023 čija je tema podizanje svesti o aerozagađenju i skretanje pažnje na sve veće aerozagađenje.

Izložba će biti na otvorenom kod spomenika na Mramoru od 11:00  do oko 14:00 časova. U ovom periodu posetioci će imati prilike da vide slike i upoznaju učesnike umetničke kolonije – mlade umetnicike, naučnike i eko aktivistr iz Srbije i inostranstva koji su se okupili u cilju podizanja svesti o aerozagađenju i pozitivnim promenama koje umetnost može doneti – kroz fuziju nauke, umetnosti i aktivizma.

Takođe ovo će biti prilika i  da upoznaju organizatorr umetničke kolonije  – Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner – klimatska naučnica, dr Aleksandra Mirić – umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković, kao i da razmene mišljenja o aerozagađenju i njegovom smanjivanju.

Izložba slika umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću kod spomenika na Mramoru u petak 08. septembra od 11 do 14 časova.

Detaljnije o umetničkoj koloniji Thrive 2023 na linku OVDE