Umetnička kolonija Thrive 2023 koja se održava u turističkom centru Brzeće od 01. do 08. septembra na temu aerozagađenja okupila je mnoge mlade umetnike i umetnice a jedna od njih je Nataša Tomić iz Beograda.

foto: Thrive2023 Brzeće

Nataša Tomić je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer zidno slikarstvo i restauracija. Tokom svoje profesionalne karijere bavila se modernim slikarstvom, izlagala samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu.
Restauraciju i konzervaciju fresko slikarstva radila je u mnogim našim srednjovekovnim manastirima, Pećkoj patrijaršiji, Lipljanu, Budisavcima, Bogorodici Ljeviškoj itd. Bavi se ikonopisom a živopisala je i jednu crkvu.
Poslednjih godina intenzivno se bavi mozaikom, izvela je više sakralnih i modernih mozaika, od kojih i tri na Malti, u Valeti, u crkvi od nacionalnog i istorijskog  značaja. Učesnica je mnogobrojnih likovnih kolonija.
Na koloniji Thrive učestvuje iz iskrene želje i potrebe da da svoj doprinos širenju svesti o značaju čistoće i čistote vazduha koji udišemo, jer vazduh je prvi i najznačajniji resurs potreban za život. Bez vazduha nema ni života, a zagađen vazduh sve više postaje ozbiljan problem koji što pre treba rešavati zarad ne samo zdravlja nego bukvalnog opstanka svega što postoji na ovoj našoj divnoj planeti koju treba da pazimo, volimo i negujemo.

foto: Thrive2023 Brzeće

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković uz podršku Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su bili jedini sponzori za sada.

Završnog dana umetničke kolonije Thrive 2023 u TC Brzeće,  u petak 08. septembra, planirana je izložba dok dešavanja možete pratiti putem instagram profila Ski Sun and Fun Kopaonik.
TKM