U turističkom centru Brzeće održava se umetnička kolonija Thrive 2023 koja se završava 08. septembra izložbom nastalih slika.

Učesnici ove umetničke kolonije su mladi umetnici, naučnici i eko aktivisti iz Srbije i inostranstva koji će se sastati u cilju podizanja svesti o aerozagađenju i pozitivnim promenama koje umetnost može doneti – kroz fuziju nauke, umetnosti i aktivizma.

Prvi dan kolonije, u petak 01. septembra, bio je rezervisan za doček umetnika i pojedinih predavača koji su već narednog dana, u subotu 02. septembra, počeli sa slikanjem i predavanjima. Istog dana prvo predavanje je održao Ian B. da bi posle kraćeg odmora umetnici nastavili sa slikanjem. Potom su učesnici kolonije pošli u organizovan obilazak TC Brzeće dok je uveče, u 20 časova, održan Fire side chat sa Dr. Mirić

U nedelju 03. septembra, posle prepodnevnog slikanja, u 13 časova planirano je predavanje Dr. Anđelke Mihajlov da bi posle popodnevnog slikanja učesnici prisustvovali u 20 časova Fire side shat sa Henry ID mask.

Četvrtog dana umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću, u ponedeljak 04. septembra, posle prepodnevnog sliknja planirano je predavanje Joe Kilaschutz u 13 časova, a posle kraće pauze i slikanja planiran je Fire side chat sa Vladimirom Đurđevićem u 20 časova.

Petog dana kolonije, u utorak 05. septembra, posle preprodnevnog slikanja na programu je predavanje Nane Radenković Nova Iskra + da bi potom učesnici pošli u obilazak TC Kopaonik i u 20 časova prisustvovali Fire side chat sa Dimitris MUN

U sredu 06. septembra kao i prethodnih dana posle prepodnevnog slikanja usledićei predavanje u 13 časova koje će održati Jessica Slater, Austria IIASA. Posle kraće pauze i slikanja u 20 časova je Fire side chat saq Anton Boyum.

Četvrtak 07. septembar, posle jutarnjeg slikanja, u 13 časova uslediće predavanje  Ivana Manojlovića, Coab projekat, da bi posle kraće pauze i slikanja  u 20 časova bio održan Fire side chat – zatvaranje kolonije sa XR Srbija.

U petak, 08. septembra, završnog dana umetnićke kolonije planirana je izložba slika kod spomenika na Mramoru – otvaranje u 12 časova.

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković.

Umetnička kolonija Thrive je organizovana zahvaljujući Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su bili najveća podrška i jedini sponzori za sada!

Većina predavanja u toku trajanja kolonije će biti LIVE na instagram profilu Ski Sun and Fun Kopaonik a kasnije dostupna i on-demand na njihovom kanalu.

Pratite link kako bi saznali više o ovom inspirativnom događaju koji spaja kreativnost i aktivizam!
TKM