Umetnička kolonija Thrive 2023 koja se održava u turističkom centru Brzeće od 01. do 08. septembra na temu aerozagađenja okupila je mnoge mlade umetnike i umetnice a jedna od njih je Ana Đurić iz Šapca.

foto: Thrive2023 Brzeće

Ana studira Istoriju umetnosti. Pohađala je Školu primenjenih umetnosti u Šapcu. Imala je i samostalnu izložbu u Galeriji Kulturnog centra u Šapcu kao dobitnica nagrade za likovno stvatalaštvo i nagrade za postignuća u oblasti primenjene umetnosti. Bavi se i ikonopisanjem i oslikavanjem crkvi. Njeno veliko interesovanje i strast, pored slikanja i stvaranja, jeste odgonetavanje priča koje se prenose preko platna i one koje se kriju iza istog. Iz tog razloga joj je veoma drago što se prva likovna kolonija u kojoj učestvuje  bavi jednom ovako jakom i značajnom temom.

foto: Thrive2023 Brzeće

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković.

Umetnička kolonija Thrive je organizovana zahvaljujući Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su bili najveća podrška i jedini sponzori za sada!

Dešavanja tokom trajanja umetničke kolonije Thrive 2023 u TC Brzeće možete pratiti putem instagram profila Ski Sun and Fun Kopaonik a završnog dana kolonije,  u petak 08. septembra, planirana je izložba radova.
TKM