Umetnička kolonija Thrive 2023 koja se održava u turističkom centru Brzeće od 01. do 08. septembra na temu aerozagađenja okupila je mnoge mlade umetnike i umetnice a jedna od njih je već afirmisana slikarka Julija Stojanović iz Leskovca.
Julija Stojanović  sa diplomom na Beogradskom univerzitetu FASPER je posvećena radu sa decom sa posebnim potrebama gajeći filantropistu u sebi. Iza sebe ima nekoliko hiljada volonterskih sati na kreativnim radionicama, kao i više odobrenih i uspešno realizovanih inovativnih projekata odobrenih od Ministarstva kulture, koja su krunisana izložbama radova.
Tek 2008. počinje da se otvara prema svetu koristeći pseudonim Jully JullyArt. Kao autodidakta usavršava svoj slikarski rad upoznavajući je sa raznim tehnikama, od uglja, pirografije (crtanje vatrom po drvetu), akrila do najveće ljubavi prema uljanim bojama kojima ostaje verna i dan danas.
Primenjuje tehniku starih majstora podslikavanjem gde se bogostavo kolorita transparentnosti uljanih boja ogleda u njenom radu.
Zainteresovanost za njena likovna umetnička dela je u stalnom porastu, kao i prodaja slika, koje poseduju kolekcionari širom Srbije, Crne Gore, Bosne, Austrije, Mađarske, Španije, Australije, Slovenije, Grčke, Rumunije. Može se pohvaliti da je za ovih petnestak godina njenih stotinak radova našlo put do svojih vlasnika. Često je i sami akademski umetnici pitaju na koji način prodaje svoja umetnička dela, ali ona smatra da je sve u energiji koju emituje u svom radu koji je ispunjen neizmernom ljubavlju prema slkarstvu.
foto: Thrive2023 Brzeće

Ističe je rad na otvorenom kao i razna takmičenja u brzom slikanju. Može se pohvaliti Live performansima u slikanju u Srbiji i inostranstvu, a učesnica je više likovnih kolonija.

Dobitnica je prvoplasirane nagrade za likovni rad Udruženja Hanami od strane Japanske ambasade u Srbiji.
foto: Thrive2023 Brzeće
Poseduje fantastičnu umetničku emociju i izuzetnog je talenta, može se reći da njene slike imaju dušu. Izlagala je svoje radove kako na domaćim tako i na  međunarodnih izložbama. Trenutno živi i stvara u Beogradu.
Kolektivne izložbe:
– Dev9r  multimedijalni festival, Ciglana klub ljubitelja teške industrije Beograd 2015.
– XIV certamen de PINTURA rápida al aire libre u Alcala De Henares, Madrid 2016.
– Savez Srba u Rumuniji, Temišvar 2018. i 2019.
– Centar za kulturu Vlada Divljan, Beograd 2019.
– Ušće shoping centar, Beograd 2022.
– Narodna banka Srbije, Beograd 2022.
– Kuća kralja Petra, Beograd 2022.
– Takmičenje u brzom slikanju i izložbena prodaja Beograd 2022.
– Udruženje srpsko – japansko prijateljstvo „Hanami“ Vršac, dobitnica prve nagrade 2022.
– Podgorica UMNCG, Crna Gora 2023.
– PREMIER Istanbul 2023.
foto: Thrive2023 Brzeće
O umetničkoj koloniji Thrive 2023 u Brzeću rekla je:
Zadovoljstvo mi je biti deo umetničke kolonije Thrive 2023. na Kopaoniku sa gorućom temom koja nas okružuje. Iako su nas učili da vazduh nema boju sve češće je bukvalno vidljiv golim okom i to je alarm na koji se moramo trgnuti i odazvati radi novih pokolenja.
Kao umetnicu ova tema je dovoljno inspirišuća da promenim kolorit plavog neba u nešto što ne predstavlja nadolazeću oluju već uticaj čoveka na prirodu. Tako i bujica transparentnosti uljanih boja na mom slikarskom platnu izbija pozivajući da zastanete i zapitate se koja je cena.
foto: Thrive2023 Brzeće

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković.

Umetnička kolonija Thrive je organizovana zahvaljujući Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su bili najveća podrška i jedini sponzori za sada!

Završnog dana umetničke kolonije Thrive 2023 u TC Brzeće,  u petak 08. septembra, planirana je izložba dok dešavanja možete pratiti putem instagram profila Ski Sun and Fun Kopaonik.
TKM