Umetnička kolonija Thrive 2023 koja se održava u turističkom centru Brzeće od 01. do 08. septembra na temu aerozagađenja okupila je mnoge mlade umetnike i umetnice a jedna od njih je Dušanka Glumac iz Vršca.

foto: Thrive2023 Brzeće

Dušanka je svoju umetničku karijeru gradila i razvijala godinama u više pravaca, pa za sebe može reći da je svestrana umetnica – muralista, slikar, grafički dizajner, šminker…

Kako ne spada u tipične slikare koji slikaju svaki dan, svoje slike stvara pod emocijama i sa svrhom da izrazi svoje najdublje misli i osećanja i prikaže ih kroz boje. Portreti i slike životinja su nešto što prrovlađuje na njenim slikama.

Iza sebe ima nekoliko samostalnih i grupnih izložbi:

  • 2013. grupna izložba: Dom omladine
  • 2015. grupna izložba: Tačka susretanja – „Vetrograd“
  • 2019. samostalna izložba:- Kulturni centar – „Osećanja“
  • 2019. samostalna izlozba: Tačka susretanja – „Jedno“
  • 2020. samostalna izložba: Dom vojske – „Jedno“
  • 2022. grupna izložba: TC Ušće – ARS

O umetničkoj koloniji Thrive 2023 u Brzeću Dušanka je rekla:

Kako je ovo moja prva likovna kolonija, jako mi je drago što se pored širenja umetnosti plasira i reprezentuje jedna mnogo važna tema za egzistenciju svih nas na ovoj našoj lepoj zemlji i što je još važnije, da možemo uticati na promenu na bolje, jer ona kreće od nas.

foto: Thrive2023 Brzeće

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković uz podršku Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su bili jedini sponzori za sada.

Završnog dana umetničke kolonije Thrive 2023 u TC Brzeće,  u petak 08. septembra, planirana je izložba dok dešavanja možete pratiti putem instagram profila Ski Sun and Fun Kopaonik.
TKM