Umetnička kolonija Thrive 2023 koja se održava u turističkom centru Brzeće od 01. do 08. septembra na temu aerozagađenja okupila je mnoge mlade umetnike i umetnice a jedna od njih je Snežana Đorđević iz Niša.

foto: Thrive2023 Brzeće

Snežana po završetku srednje Umetničke škole u Nišu na smeru Tehničar dizajna grafike,  odlučuje da promeni sferu studija i upiše Fakultet umetnosti u Nišu na odseku Slikarstvo. Učestvovala na izložbi maturskih radova Umetničke škole u Nišu kao đak ispred odseka. Učestvovala je na izložbi Fakulteta Umetnosti u Novom Sadu „Grafika i Crtež“ 2023. godine. Neguje kolegijalnost, timski rad, odgovornost i kreativnost za dobrobit sopstvenog i celokupnog stvaranja umetnosti kao vida opstanka.

Ovakav vid umetničke kolonije je odličan početak za dalji rad svakog mladog umetnika individualno, s obzirom da pruža širok spektar predavanja iz raznih oblasti, svako će naći u tome neki vid inspiracije za dalji rast i razvoj kako svoje umetnosti i okoline, tako i svoje ličnosti. – reklaa je ukratko Snežana.

foto: Thrive2023 Brzeće

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković uz podršku Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana, smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su i jedini sponzori za sada.

Dešavanja tokom trajanja umetničke kolonije Thrive 2023 u TC Brzeće možete pratiti putem instagram profila Ski Sun and Fun Kopaonik a završnog dana kolonije,  u petak 08. septembra, planirana je izložba radova.
TKM