Umetnička kolonija Thrive 2023 koja se održava u turističkom centru Brzeće  do 08. septembra okupila je mlade umetnike i umetnice a jedna od njih je slikarka Kristina Stanek iz Beograda.

foto: Thrive2023 Brzeće

Kristina Stanek je  akademska slikarka iz Beograda u čijem centru  umetničke pažnje je želja da se što više uhvati zarobljeni trenutak urbanog života. Na njenim slikama slikama prepoznajećte osnovne simbole modernog postojanja koji su tu samo da nas ohrabre da razmišljamo o posledicama ali i lepoti upravo tog modernizma – ulice, raskrsnice, ta vreva prikazana kroz mutno staklo ili sećanje. U njenom ubedljivom prikazu najveći saradnici su boje i njihov kontrast, temperamentno naneseni na platno. Kristina prvi put učestvije na jednoj ovakvoj koloniji čiji je cilj da kroz slike osvesti posmatrače koliko je zapravo zagađenje vazduha i da je čist vazduh od vitalnog značaja. Svakako kroz njen rad sa urbanim pejzažima prikazani su uticaji i posledice takvog, urbanog, načina života sa ciljem da se utiče na smanjenje aerozagađenja.

foto: Thrive2023 Brzeće

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković.

Umetnička kolonija Thrive je organizovana zahvaljujući Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su bili najveća podrška i jedini sponzori za sada!

Završnog dana umetničke kolonije Thrive 2023 u TC Brzeće,  u petak 08. septembra, planirana je izložba dok dešavanja možete pratiti putem instagram profila Ski Sun and Fun Kopaonik.
TKM