Umetnička kolonija Thrive 2023 koja se održava u turističkom centru Brzeće  od 01. do 08. septembra na temu aerozagađenja okupila je mnoge mlade umetnike i umetnice a jedan od njih je Lazar Živković iz Beograda.

foto: Thrive2023 Brzeće

Lazar Živković je rođen u Beogradu. Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti, odsek grafički dizajn upisao je 2011. a završio 2014. godine. Na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Primenjeno slikarstvo upisao je osnovne studije 2015. koje je završio 2019. godine a potom završava i master studije 2020. godine.

foto: Thrive2023 Brzeće

 

Do sada je ostvario dve samostalne izložbe u Beogradu, a preko 20 u zemlji i inostranstvu. Takođe učestvovao je na 4 likovne kolonije. Aktivno se bavi štafelajnim slikarstvom i izradom mozaika,
Živi i radi u Beogradu gde drži privatnu školu mozaika za hobiste.

foto: Thrive2023 Brzeće

Organizatori umetničke kolonije Thrive 2023 u Brzeću su Dr. Techn Vesela Tanasković Gassner klimatska naučnica, dr Aleksandra Miric umetnik i konzervator i dipl. ing. arhitekture Mara Tanasković.

Umetnička kolonija Thrive je organizovana zahvaljujući Ski Sun and Fun Kopaonik – apartmana smeštenih na 100 m od Gondole Brzeće – Mali Karaman, koji su bili najveća podrška i jedini sponzori za sada!

Završnog dana umetničke kolonije Thrive 2023 u TC Brzeće,  u petak 08. septembra, planirana je izložba dok dešavanja možete pratiti putem instagram profila Ski Sun and Fun Kopaonik.
TKM